Ons verhaal

Sinksenfeesten in Averbode

De Sinksenfeesten zijn een jaarlijkse traditie in Averbode. Deze traditie houdt al vele decennia stand. Het evenement vindt zijn oorsprong in de christelijke feestdag waarin de nederdaling van de Heilige Geest op de gelovigen wordt herdacht. Door de jaren heen heeft het evenement zich ontwikkeld tot een lang feestweekend vol ontspannende activiteiten voor het brede publiek.

Tijdens de jaren tachtig werden de Sinksenfeesten omgetoverd tot een autoshow, met een grote feesttent en een breed scala aan activiteiten. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een vierdaags festijn met voor ieder wat wils.

Het beste van alles is dat de Sinksenfeesten toegankelijk zijn voor alle inwoners van Averbode en daarbuiten. De prijzen voor eten en drinken zijn democratisch en het aanbod is gevarieerd. Of je nu van sport, spel, cultuur of gewoon gezelligheid houdt, de Sinksenfeesten bieden voor elk wat wils!

Ons verhaal

Ziekenzorg Animatie Averbode

Ziekenzorg animatie Averbode is een organisatie die is voortgekomen uit Ziekenzorg Averbode, wat nu bekend staat als Samana Averbode. Het hoofddoel van de organisatie is om fondsen te werven voor verschillende goede doelen door middel van de organisatie van evenementen en activiteiten.

De organisatie richt zich voornamelijk op het organiseren van evenementen die zowel de lokale gemeenschap als de bredere regio aanspreken. Dit omvat onder andere de Sinksenfeesten Averbode en nog meer. Alle evenementen zijn ontworpen om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen, waaronder organisaties die zich richten op het bestrijden van ziektes, het verbeteren van de gezondheid en het ondersteunen van kwetsbare groepen in de samenleving.

Het team achter Ziekenzorg animatie Averbode bestaat uit toegewijde vrijwilligers die hun tijd en energie inzetten om de evenementen tot een succes te maken. Hun werk omvat onder meer het plannen van evenementen, het werven van sponsors en het coördineren van vrijwilligers. Dankzij hun inspanningen en de steun van de lokale gemeenschap is Ziekenzorg Animatie Averbode uitgegroeid tot een belangrijke speler in de regio als het gaat om het ondersteunen van goede doelen.

Als je geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over Ziekenzorg Animatie Averbode en hun inspanningen om goede doelen te ondersteunen, dan kan je terecht op hun website of social media kanalen voor meer informatie over de evenementen die ze organiseren. Je kan ook contact opnemen met de organisatie als je interesse hebt om vrijwilliger te worden of om op een andere manier bij te dragen aan hun missie.

Activiteiten

Wat valt er te beleven?

FAMILIE

Groot kaartspel

vrijdag 17 mei

13:30u - 17:30u

FAMILIE

Quiz (Sinksenkwis)

Vrijdag 17 mei

20:00u

SPORT, FAMILIE

Sinksenrit (Fietstocht)

zaterdag 18 mei & zondag 19 mei

inschrijven kan op beide dagen in de tent vanaf 8.30u tot 14.00u

SPORT

Sinksenrun (Loopwedstrijd)

Zaterdag 18 mei

Vanaf 14:00u